Viata in Japonia(38)
Raspunsuri - Pagina 7
hannen spune:
quote:
Originally posted by Desertedquote:
store dar nici acolo nu-i ieftin.Cumpara mult al meu in drum spre casa de prin kitaandou tot de la shizutetzu,joyfull,sau seifu(parca asa ii zice,nu englezescul safe)
Observ ca facem targuielile la aceleasi market-uri.
3 min. cu bicicleta pina la joyfull, 5 min. pina la seifu si cele doua shizutetsuri, a, si, din cind in cind la espoto.
Eu platesc 130.000chirie/luna. 3LDK cu tot cu parcare. Patronul nu avea cum sa lase din pret pentru ca e cladire noua, a facut un an in februarie de la constructie.
Fara tatami, camerele cu tatami sint mici si fara sifoniere pentru toale, doar pentru saltele.
In Kitaandou, Andou, Oiwa toate apart. spatioase, mari si fara tatami sint de la 120.000mii in sus, 3LDK , ma refer.
Toti se omoara pe aceste zone pentru ca-i vorba de scoala primara si generala din Andou, e cea mai buna din oras.Citiva din colegii sotului meu, anul asta s-au mutat in aceste zone pe a-si baga copiii la Scoala Andou.
Maria sa, vrea sa ne facem casa, eu nu, de ce ? Imi plac casele dar vin serpi in gradina si mi-e frica.
Daca ar exista vreo otrava si sa nu fie lege de ocrotire i-as omori pe toti , fara mila.
ps. Si fiindca veni vorba de serpi, ma duc la espoto si -mi cumpar o sapa, furca si un topor, cum prind unul il casapesc. Ceva tehnici de omorat serpi, stiti? Invatati-ma si pe mine.
........................
Vorbiti despre slujirea zeilor, dar cum ii veti sluji pe zei cata vreme nu ati învatat sa-i slujiti pe oameni?”
Maestrul Kung s-a nascut mare, venerabil si intelept. Pacat ca s-a nascut prea devreme si nu l-a cunoscut pe Hristos.
Asa deci,esti in zona si nu zici,sa-ti fie rushine pe la mustatzi
Hai treci la o cafea azi sa te iert,da` numa` daca nu te temi de influenza A "gata",o facu fii-mea azi(adica azi aflaram).
Activeaza pm ,sa-ti zic cum ma gasesti
Am auzit ca-i buna scoala din andou dar nu stiu,cred ca e totusi putin departe de mine.Cea mai aproape e yokochichio, parca asa-i spune.
Hanako,te-am pus in lista,da ok si treci la un pahar de vorba

hannen spune:
Nu mai editez,ca am editat si tot uitai ce am vrut sa zic,bag acu un
P.S Deserted,esti tare secretoasa.Te-am intrebat acum vreo luna-doua daca stai in shizuoka si ai zis ca in ken parca,nu shi.Aseara mi-ai zis ca te intereseaza zona si preturile ,desi erai in zona
azi imi zici ca ne facem cumparaturile in zona ...
Abia acum mi s-a aprins un beculet,asa cum ti-am scris in pm,mi-ar fi placut sa ne intilnim,insa daca nu iti face placere nu-i nici o suparare,doar sa zici,ori asa ori asa![]()
devylla spune:
Hanako zi-mi si mie pe Pm de viza,ca m planuri marete pentru mama.Merci frumos.
Fetelor cheltuiti binisor pe mancare,ma gandesc ca o fi mai scump in alte parti.Aici pe mine ma duce v-am zis la 30.000,si sorela zice ca e totusi cam mult.Ei ii ajunge suma asta cu doi copii si ca se mananca la ei...numa' ca ea are timp sa se plimbe pe la aprozar:).
Yo fac cump langa casa,in Max Valu,e la 2 minute,in colt.Iar sambete duminicile prin seiyu izumi si altele.
Noi avem noroc ca nu platim chirie la ditai apartamentul,apa,lumina...ca altfel scria pe fruntile noastre cu litere de tipar,Bimbo ![]()
Fetele care ati avut migrene in timpul sarcinii,cum le-ati rezolvat???Cu toate medicamentele date de medic...dejiaba...innebunesc,mai am putin si ma apuca plansulk de durere.
Sabina Y.
14+
japonia prin ochii unui amator
shian spune:
Devylla,ce medicamente ai luat?Mie mi-au dat Karonal si isi cam facea efectul...
Noi cheltuim doar 40-50 de mii pe mancare(fara restaurante),dar ne "laudam" ca platim chiria 150 000(fara parcare,ca n-avem masina).La doua camere mi se pare cam mult,data viitoare o sa cautam ceva mai ieftin,sau acelasi pret mai multe camere.
shian spune:
Nu mai stiu cine intreba de pozele de la petrecerea de duminica...Am facut cateva ,n-am avut timp sa le descarc de aceea nu le-am pus inca.Cat despre petrecere...cum zicea si Stefania,organizarea a cam lasat de dorit.Nu se auzea mai nimic din ce ziceau prezentatoarele,iar recitalul violonistei nu s-a auzit deloc.De dansat s-a dansat frumos insa,trupa lui Valentin a fost la inaltime.
N-au fost multi care-au ramas si la petrecerea a doua...A coborat lumea un etaj,intr-un restaurant destul de dragut,unde s-a ascultat muzica life,cantata de o trupa sud africana(cred),s-a dansat si am admirat o belly dancer unduindu-si toate cele in ritmuri arabesti...Mie una mi-a placut,atmosfera a fost super.
hannen spune:
Devylla,hai ca acum iar ma mir,30.000 cu doi copiii,e super ca se descurca.Si eu cred ca nu poate sa o faca intentionat sau se abtina de la ceva pt. ca chiar nu ai cum!Deci daca se descurca cu 30.000 imi intareste convingerea ca am dreptate cind zic ca nu-s musai 300.000 pe luna,dar ca sa fiu corecta tre` sa adaug depinde de zona
Aici nu pot visa la 30.000 pe luna,cind aveam un copil eu singura cheltuiam 50~55.000.Acum cu 3................
dar speeeeeeeer din tot sufletul ca la un calcul amanuntit sa nu ajung ca hanako la 150.000 ceea ce mi se pare IMENS de mult!
Acum nu stiu cum sa ma organizez si de unde sa iau calculul ca asa cum am zis,toata lumea cumpara cite ceva pe aici
Cu durerea de cap nu te pot ajuta,eu nu am prea avut .Cind am avut am rabdat eroic!![]()
![]()
Va pup si somnic usor!Ne vedem maine
(poate vaz pe cineva la oki)
hanako2004 spune:
nu stiu mie nu mi se pare o suma imensa....daca asi incerca sa mai strang din curea..ar trebui sa ma aptin de la multe..eu am un sot foarte prietentios..sa nu ma intelegeti gresit ..insa el are multe mancaruri japoneze care nu la mananca....mie imi este ff greu cu mancarea..carnea tre sa fie cat mai buna sa nu fie katai sa nu fie cu grasimi..sa nu fie nu stiu cum...la masa noi trebuie sa avem 4-5 feluri de mancare ca altfel nu se poate..si zilnic mancarea diferita..deci eu mai tot timpul sunt la magazin dupa mancare..nu cumpar nimic instant sau gatit sau congelat..nui plac si nu le mananca nici in ruptul capului ..eu pe o bucata de carnede 200gr dau
3000 de ieni...
am vazut la prietene de ale mele ca la kare rice pune numai carnita din asta de 300 de ieni....la noi nuuuuuuuu
nui place lui ....trebuie sa aiba carne nu stiu de care si etc....
na fiecare cum este invatat ..asa este el si eu nam cum sal schimb
daca ar fi dupa mine...ioii
fara suparare ..si fara sa se inteleaga gresit 
o zi buna
POZICI NOI
LA bucatarie

Mami si ingerasul EMILy.2005.01.06
0
ELTEKA spune:
Mamaluidavid, multumesc de raspuns! In Toys'r'us-urile din jur n-am gasit decat Aprica si Combi, dar cineva m-a ajutat cu o adresa de Babies'r'us - cica acolo ar fi Graco, cum zici tu. Incerc sa ajung duminica...
Eu facusem fixatie pe Peg Perego, dar nu reusesc sa gasesc distribuitor in Japonia. Cat despre Yahoo Japan...eu nu vorbesc japoneza deloc
, si nici n-am de gand s-o invat, ca mai stau pe aici vreo 6 luni, apoi "migram" iar cu familia...
Imi pare rau ca nu am auzit de intalnirea din Roppongi, mi-ar fi placut sa vin! Si nici nu v-am citit inainte, dar de acum o sa urmaresc toate intalnirile fetelor din Tokyo ![]()
Cu bugetul eu n-are rost sa va spun, fiindca la mine se duce o groaza pe mancare...Cum nu stiu sa citesc pe ambalaje si habar n-am in Tokyo de unde pot lua chestii ieftine (daca s-a discutat asta si-mi puteti da un link
), ma duc la alimentara noastra obisnuita si numai gandindu-ma la mic dejun asa se duc: 400 pe cremvursti, 300 pe un pachetel minuscul de cascaval (este si o telemea ca in Romania...
dar e 1200 pe juma' de kil'), 250 pe o baghetica de paine, 500 pe niste fructe amarite (la bucata
), 250 pe rosii... N-am iesit in viata mea sub 2000 din alimentara, desi nu cumparasem mare lucru...
Acum e drept ca mancarea "europeana" e mai scumpa, dar nu ma pricep la chestiile japoneze... Ghinionul meu
. La inceput am avut si niste greturi, boaaaah, de numai paine cu branza si sunca mancam...
Asa creste bebe
Si asa creste burtica mea
Poza minunii mele/Viata in formare
devylla spune:
Anca tot karonaru mi-a dat si mie...de pomana.Nu-si fac efectul.Nu stiu de la ce am migrenele astea.De trei zile ma scot din minti.Dar alta varianta nu am decat sa rabd.Alte medicamente nu a vrut sa-mi dea.
Hanako pai atunci cu sot asa pretentios te inteleg de ce dai atat pe mancare.Si eu fac kare-ul cu carne de 298 yeni :)
Acum cred ca depinde clar de zona,in legatura cu preturile.Si apoi conteaza si cat se mananca,cum si ce!
Acum Hannen drept sa-ti zic,nush daca se abtin sau nu
,insa nu prea cred...ca si ea detine un sotz cu figuri,care nu mananca aceeasi mancare de doua ori.Si copii incep sa se modeleze dupa tata.
V-am lasat...imi bubuie capul...sa vedem cat rezist asa eroic![]()
Sabina Y.
14+
japonia prin ochii unui amator
pika-pika spune:
hai ma hanako ca nu trebuie sa ne dai explicatii
...Nu te-am criticat,noi doar ne-am mirat...Eu am stat si m-am tot gandit zilele astea
daca cumperi in fiecare zi de 5000 de yeni ajungi la 150.000 pe luna...si depinde si de unde cumperi ca si la mine in Apita sunt 3 banane de la 200 de yeni in sus iar la aprozarul despre care va spuneam 7 banane la 200 de yeni...Cumpar oua tot asa la kg si sunt mult mai ieftine...![]()
Devylla saracuta de tine!
Eu am avut asa niste dureri de cap cand alaptam,ce am mai plans,nu puteam sa dorm,nu puteam sa fac nimic...pana cand mi-a pus sotul niste gheata pe cap si asa am adormit si cand m-am trezit mi-a trecut,dar nu stiu daca e indicat sa faci si tu la fel.Poate n-or sa te tina toata sarcina.
Inca nu stii daca e fetita sau baiat,nu?